vineri, 22 martie 2013

Anghinare in cimbru

Portii 4
Timp de gatire: 15 minute
Timp preparare: 45 minute

Ingrediente:

16 flori de anghinare
8 cepe albe de marime medie
4 morcovi
4 catei de usturoi
1 pahar de vin alb
1/4 l de supa de pui
1 ramura de cimbru
1 frunza de dafin
1 lingura de busuioc
2 linguri de ulei de masline
sare
piper negru

Mod de preparare:

Curatati si spalati morcovii si ceapa. Taiati-le in bucati mari. Spalati si curatati anghinarele, lasand o portiune mica din tulpina, indepartati frunzele incepand de la interior, apoi taiati tulpina, cotorul folosind, daca este nevoie, un cutit. Puneti-le in apa cu o felie subtire de lamaie pentru a preveni oxidarea lor.
Intr-un vas adaugati o lingura de ulei de masline, morcovii, cepele si cateii de usturoi si fierbeti inabusit ingredientele. Apoi adaugati anghinarele, sare si piper dupa gust. Caliti-le, stropiti-le cu vin alb, reduceti focul cu 2/3 si subtiati compozitia turnand supa de pui. Adaugati verdeata, lasati sa fiarba usor. Cand anghinarele s-au inmuiat, adaugati o lingura de ulei de masline. Se pot servi calde sau reci dupa dorinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...