sâmbătă, 30 martie 2013

Budincă marmorată

Ingrediente:

Pentru budinca de ciocolată:

70 g ciocolată amăruie
1 albuş de ou
1 plic Original Pudding cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker
500 ml lapte
60 g zahăr
1 gălbenuş de ou
3-4 linguriţe cafea solubilă
1 linguriţă Esenţă de cafea de la Dr. Oetker

Pentru budinca de vanilie:

2 albuşuri de ou
2 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie de la Dr. Oetker
1 l lapte
50 g zahăr
2 gălbenuşuri de ou

Pentru decor:

200 ml smântână dulce,
2 linguri zahăr pudră,
30 g ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Pentru budinca de ciocolată se taie ciocolata, iar albuşul se bate spumă.
Se amestecă praful de budincă împreună cu 6 linguri de lapte, zahăr şi gălbenuşul de ou.
Laptele rămas se fierbe într-un vas, după care se ia de pe aragaz şi se adaugă amestecul de budincă şi cafeaua solubilă. Budinca se lasă la fiert cel puţin 1 minut, amestecând continuu.
Se ia de pe aragaz şi se adaugă ciocolata, albuşul de ou şi esenţa de cafea.
Pentru budinca de vanilie, se bat albuşurile de ou spumă. Se amestecă praful de budincă împreună cu 250 ml de lapte, zahărul şi gălbenuşurile de ou. Restul de lapte se fierbe, se ia de pe foc, se adaugă amestecul de budincă, după care se pune din nou la fiert 1 minut, amestecând continuu. Se ia vasul de pe aragaz şi se adaugă albuşurile de ou.
Jumătate din budinca de vanilie se toarnă într-o formă de budincă (Ø 22 cm, conţinut de aprox. 2,5 l), clătită cu apă rece, după care se toarnă budinca de ciocolată. Apoi se acoperă cu restul budincii de vanilie.
Folosind o furculiţă sau o spirală, se amestecă budinca până se obţine aspectul marmorat.
Se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la răcit cel puţin 4 ore.
Frişca se bate cu zahărul pudră până se întăreşte.Budinca se serveşte cu frişcă, pe o tavă. Pentru decor, se rade ciocolată peste budinca marmorată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...