duminică, 31 martie 2013

Ciorba de loboda

Ingrediente:

1/2 kg loboda
1/2 l bors
zeama sau sare de lamiie, sau otet
o ceapa mica
un virf de cutit de piper
4-5 catei de usturoi
leustean
un galbenus
100 ml smintina sau iaurt
sare

Mod de preparare:

Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape; apoi se rup frunzele si virfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa 30 minute.
Ciorba se acreste cu bors sau cu alta substanta acra.Se poate pune si o lingurita cu virf de "Delikat" sau un virf de cutit de piper, se adauga sare cit mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemnin care se pune un virf de boia
dulce, ca in reteta precedenta, pentru aspect.Se drege ca si ciorba de salata,apoi se sareaza si, pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...