duminică, 31 martie 2013

Ciorba de peste dreasa ca la Sulina

Ingrediente:

1,5 kg peste
150 gr. morcovi
250 gr. ceapa
100 gr. albitura
400 gr. cartofi rosii
300 gr. smintina sau iaurt
3 oua
2 legaturi verdeata
100 ml ulei
lamiie si sare dupa gust

Mod de preparare:

Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pina ce incep sa se inmoaie. Se stinge cu apa clocotita, si se continua fierberea.
Cartofii curatati, spalati si taiati in cubulete, se pun la fiert cu legumele. Dupa ce au fiert 10-15 minute, se pune pestele curatat, spalat si portionat, rosiile taiate in bucati, sarea si bulionul si se lasa sa fiarba circa 10 minute. Se acreste cu zeama de lamaie.
Ouale batute cu putina sare se amesteca bine cu smintina, se subtiaza cu zeama si se toarna treptat in ciorba fierbinte, amestecindu-se usor. Se adauga o legatura de verdeata taiata marunt si se mai da o data in clocot. Restul de verdeata se presara in farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...