1 crap de 1 kg
1 pahar mic cu vin
1
pahar otet de vin indulcit cu putin zahar
1 pahar mare ulei
1 kg rosii
1
pahar smantana
200g cascaval
1 lingura unt proaspat
1 lingura unt
topit
1 ceapa taiata pestisori
sare, piper, foaie de dafin
Mod de preparare:
Pestele curatat si spalat se lasa 1
ora cu sare. Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata
pestisori, untul topit si cel proaspat, uleiul, vinul, otetul de vin, sare, piper, foi
de dafin, 100 g cascaval ras. Se da la cuptor si cind pestele este bine patruns
si rumenit se aseaza pe farfuria de servit. Deasupra se toarna sosul in
care a fiert, strecurat prin sita. Se toarna apoi smantana si restul de
cascaval ras. Se mai da la cuptor o ora sa se rumeneasca Se serveste fierbinte cu
unt proaspat pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu