1 crap de 1 ½ kg
2 pahare vin rosu
150 gr. unt
1 lingura faina
250 gr. arpagic
250 gr. ciuperci
foi de dafin
cimbru
sare, piper
Mod de preparare:
Se curata pestele, se goleste, se
taie de-a lungul sirei spinarii, apoi in felii late de 4 cm. Se sareaza si se
lasa sa stea. Se curata arpagicul si se inabusa cu unt pina se rumeneste. Se
adauga faina, ciupercile taiate feliute subtiri, vinul, un pahar cu apa,
cimbru, piper si foile de dafin.
Se acopera feliile de peste cu acest sos si se
lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. Se scot feliile de peste si se asaza pe o
farfurie in piramida. Se pune capul peste piramida, de jur-imprejur cepele de
arpagic si ciupercile, iar deasupra se toarna sosul strecurat. Daca crapul are
lapti, acestia nu se fierb decit 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu