1 crap de Dunare de 3kg
1 ceapa
1 ardei rosu
1 ardei verde (capia)
1
rosie
300g ciuperci
5 catei usturoi
1 ceapa
3 morcovi
coriandru
100 ml vin
alb sec
Mod de preparare:
Se ia crapul dupa ce a fost curatat, se cresteaza cu un cutit pentru
peste (ascutit bine) ,pe spinare de la cap spre coada(pentru a elimina oasele
mici si pentru a se patrunde bine)se condimenteaza, dupa care se aseaza in
tava.
Separat se calasc usturoiu taiat rondele,morcovii(dupa ce au fost
fierti). Se taie julien ceapa cu ardeiul rosu si cel verde dupa care se calesc
impreuna cu celelalte. Separat se calesc ciupercile taiate felii.
Se umple crapul
dupa care restul de zarzavat calit este pastrat pentru ornat platoul. Aproape de
sfarsit se face un sos din rosii taiate marunt si vin alb se toarna la cuptor
peste cracul rumenit se da iar la foc inca 10 min. Se aseaza crapul pe un pat de
lamie si legume pentru prezentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu