joi, 28 martie 2013

CRAP ORIENTAL

Ingrediente:

Crap 1 kg
ceapa 300 g
morcovi 100 g
telina 100 g
ardei grasi 200 g
rosii 1 kg
ciuperci 300 g
faina 75 g
ulei 150 g
usturoi 75 g
vin alb 100 ml
verdeata 1 leg
sare

Mod de preparare:

Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni. Ceapa se toaca marunt, morcovii si telina se taie cubulete si se calesc impreuna in ulei. Se adauga ardeii grasi taiati cubulete, usturoiul taiat feliute si faina ramasa si se calesc in continuare.
Ciupercile se taie straifuri mari si se fierb circa 20 min., apoi se adauga la legume. Se sting cu zeama in care au fost ciupercile, se potriveste gustul de sare si se mai fierb circa 15 min. Se asaza bucatile de peste peste legume, se toarna vinul si se acopera totul cu felii groase de rosii.
Se da vasul la cuptor pentru 15 min., iar la servit se presara cu verdeata tocata.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...