Crap 1 kg
ceapa 300 g
morcovi 100 g
telina 100 g
ardei grasi 200 g
rosii 1 kg
ciuperci 300 g
faina 75 g
ulei
150 g
usturoi 75 g
vin alb 100 ml
verdeata 1 legsare
Mod de preparare:
Se curata pestele, se portioneaza,
se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni. Ceapa
se toaca marunt, morcovii si telina se taie cubulete si se calesc impreuna
in ulei. Se adauga ardeii grasi taiati cubulete, usturoiul taiat feliute si
faina ramasa si se calesc in continuare.
Ciupercile se taie straifuri mari si
se fierb circa 20 min., apoi se adauga la legume. Se sting cu zeama in care au
fost ciupercile, se potriveste gustul de sare si se mai fierb circa 15 min.
Se asaza bucatile de peste peste legume, se toarna vinul si se acopera totul cu
felii groase de rosii. Se da vasul la cuptor pentru 15 min., iar la servit se presara cu verdeata tocata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu