Crap 1.5 kg
ceapa 100 g
ulei 150 g
bulion de tomate 100 g
usturoi 25 g
faina 60 g
vin alb 150 ml
rosii 1 kg
verdeata 1 leg
piper ,sare
Mod de preparare:
Pestele se curata, se spala, se taie
bucati, se condimenteaza cu sare si piper, se trece prin faina si se prajeste
in ulei. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt, se presara faina
ramasa, se stinge cu bulionul subtiat cu apa si se adauga usturoiul taiat
marunt, sarea si piperul.
In acest sos se pun bucatile de peste prajit si
jumatate din cantitatea de rosii curatate de coaja si seminte si taiate cuburi,
iar apoi se da vasul la cuptor. Dupa ce sosul a scazut, se adauga vinul si
restul de rosii taiate in doua si se lasa in continuare la cuptor inca 10-15
min. La servit se adauga verdeata tocata la fiecare portie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu