Crap 1,2 kg
cartofi 500 g
fasole
verde (conserva) 350 g
pesmet alb 50 g
morcovi 550 g
patrunjel 100 g
ceapa
150 g
unt 100 g
dafin
piper otet 9° 50 ml
sare
Mod de preparare:
Pestele se curata, se spala in mai
multe ape si se opareste cu otet diluat in apa.Intr-un vas pentru fiert pestele
se pune 150 g morcovi, patrunjelul, ceapa, frunza de dafin, piper si sare
si se fierb circa o ora. Dupa ce zarzavatul este fiert se asaza pestele pe
gratarul vasului si se coboara pestele in vas si se lasa sa fiarba 10 min. Se
scoate gratarul cu pestele din apa si se aseaza cu grija pe un platou.
Cartofii
se curata de coaja, se tale cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii
ramasi se rad pe razatoare si se fierb separat cu sare si 50 g unt. Fasolea se
inabuse cu 50 g unt si 2 linguri de pesmet.
Se aseaza pestele pe un platou, iar
alaturi se aranjeaza cele trei garnituri (cartofii, fasolea si morcovii) si se
presara cu verdeata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu