joi, 28 martie 2013

CRAP RASOL II

Ingrediente:
 
Se pun la fiert intr-o cratita, cu 2 pahare de apa, felii de ceapa, de morocv, sare, boabe de piper, 2-3 foi de dafin, frunze de patrunjel, cateva rosii si 1/2 pahar untedelemn.
 
 
Mod de preparare:
 
 
Se lasa sa fiarba cam o jumatate de ora, apoi se adauga doua pahare de vin, iar cand incepe sa fiarba si crapul intreg sau taiat in bucati potrivit de mari. Dupa ce a reluat clocotul se mai lasa 20 de minute si se scoate pe farfurie. Din zeama strecurata se poate pregati un sos cald , sau daca rasolul va fi servit rece, atunci se toarna zeama strecurata peste peste, se da la rece, iar a doua zi va fi inchegata, obtinundu-se astfel crap in aspic.
Acest fel de rasol se poate prepara si din salau, nisetru, morun sau scrumbie mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...