Ingrediente:
1 crap de 1,5 kg
1 legatura de
patrunjel
1 legatura de marar
2 cepe mijlocii
100 ml ulei
sare, piper
Pentru
garnitura:
5-6 cartofi
1 ceapa
250 g pastai verzi
2 morcovi
1 radacina de
telina
1 cutie rosii decojite
sare, piper
Mod de preparare:
Se ia crapul si se curata de solzi,
i se scot intestinele si se taie capul si coada,se spala, iar apoi se lasa sa
se scurga,se unge cu ulei si se freaca cu sare si piper,se pregateste umplutura
din 2 cepe, patrunjel si marar care se freaca toate cu sare,se umple apoi crapul
si se fixeaza burta cu scobitori pentru a nu se desface la cuptor.
Pestele se
aseaza in tava unsa cu putin ulei si in care se adauga putina apa si se da la
cuptor la foc moderat, avand grija sa stropim crapul din cand in cand cu
zeama din tava.
Se curata cartofii, morcovii, telina, pastaile, ceapa si se
adauga in tava dupa 45 de minute,se adauga sare, piper si rosiile decojite
cu 10 minute inainte de a opri focul. Se serveste cu lamaie si verdeata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu