joi, 28 martie 2013

CRAP UMPLUT CU VERDEATA

Ingrediente:

1 crap de 1,5 kg
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
2 cepe mijlocii
100 ml ulei
sare, piper
 
Pentru garnitura:
 
5-6 cartofi
1 ceapa
250 g pastai verzi
2 morcovi
1 radacina de telina
1 cutie rosii decojite
sare, piper

Mod de preparare:

Se ia crapul si se curata de solzi, i se scot intestinele si se taie capul si coada,se spala, iar apoi se lasa sa se scurga,se unge cu ulei si se freaca cu sare si piper,se pregateste umplutura din 2 cepe, patrunjel si marar care se freaca toate cu sare,se umple apoi crapul si se fixeaza burta cu scobitori pentru a nu se desface la cuptor.
Pestele se aseaza in tava unsa cu putin ulei si in care se adauga putina apa si se da la cuptor la foc moderat, avand grija sa stropim crapul din cand in cand cu zeama din tava.
Se curata cartofii, morcovii, telina, pastaile, ceapa si se adauga in tava dupa 45 de minute,se adauga sare, piper si rosiile decojite cu 10 minute inainte de a opri focul. Se serveste cu lamaie si verdeata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...