sâmbătă, 30 martie 2013

Cremă de portocale

Ingrediente:

4 foi de Gelatină de la Dr. Oetker
750 ml lapte
2 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie de la Dr. Oetker
80 g zahăr
250 ml suc de portocale proaspăt stors
1 plic Finesse coajă rasă de portocală de la Dr. Oetker
1 linguriţă Esenţă de portocale de la Dr. Oetker
150 g ciocolată amăruie,
375 g frişcă.

Pentru decor:

25 g ciocolată amăruie, răzuită
câteva rondele sau felii de portocale

 Mod de preparare:

Se înmoaie gelatina, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Cele 2 plicuri de budincă se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj, cu 80 g zahăr şi 750 ml lapte. După ce fierbe budinca, se adaugă sucul de portocale şi se aduce din nou la fierbere.
Se ia budinca de pe foc şi se adaugă gelatina înmuiată, Finesse-ul, esenţa de portocale şi se omogenizează. 
Se toarnă budinca într-un bol, se acoperă imediat cu o folie, pentru a evita formarea pojghiţei, şi se lasă la răcit. Ciocolata se taie în bucăţi mici. Frişca se bate până la întărire.
Budinca răcită se bate cu un mixer, după care se adaugă bucăţile de ciocolată şi frişca şi se încorporează uşor cu mişcări de jos în sus.
Crema de budincă se toarnă într-un bol mare şi se ornează cu fulgi de ciocolată şi cu rondele sau felii de portocale. 
 
sau
 
Cremă de mere cu ciocolată, stafide şi alune.

Budinca se prepară conform paşilor 1 şi 2, doar că în locul sucului de portocale se utilizează suc natural de mere şi 1-2 linguriţe de suc de lămâie. Ciocolata amăruie utilizată la pasul 4 se înlocuieşte cu ciocolată cu stafide şi alune, se taie şi se amestecă apoi cu frişca bătută, după care se adaugă în budincă şi se amestecă întreaga compoziţie. Crema se pune într-un vas de servire. Pentru ornare se folosesc 25 g alune de pădure, câteva felii proaspete de măr şi eventual stafide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...