sâmbătă, 23 martie 2013

Dovlecei umpluti cu scoici

Portii: 4
Timp de gatire: 20 de minute
Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

4 dovlecei
2 kg de scoici
2 kg de scoici bivalve
1 kg de moluste
1 kg de melci de apa sarata
2 rosii decojite si fara seminte
1 varf de cutit de curry
1 lingura de mustar Dijon
2 iaurturi naturale, strecurate
1/2 salata verde
2 legaturi de patrunjel verde
ulei de masline
piper macinat
sare fina si cristale de sare Guerande

Mod de preparare:

Curatati scoicile sub jet de apa rece, curatati patrunjelul si pastrati frunzele. Spalati dovleceii, apoi taiati-i pentru a obtine o baza plata. Taiati dovlecelul circular cam 1/3 fara a desprinde de tot partea taiata, pentru a obtine un capac. Apoi, folosind o lingura scoateti cu grija miezul dovleceilor. Sarati interiorul acestora si puneti-i intr-o strecuratoare, lasandu-i sa se scurga timp de 15 minute.
In acest timp, turnati intr-un vas ulei de masline, puneti dovleceii si caliti-i timp de 3 minute, ametecand fara ca acestia sa-si schimbe culoarea. Apoi acoperiti si lasati sa fiarba. Cand sunt bine fierti, scoateti dovleceii pe o farfurie. In alt vas puneti ulei de masline apoi introduceti scoicile incepand cu cele mai mari. Adaugati frunze de patrunjel verde si acoperiti. Cand toate scoicile s-au deschis, strecurati printr-o stecuratoare si pastrati sucul de moluste pe care-l lasati sa scada la 2/3.
In acest timp, decojiti scoicile. Amestecati mustarul Dijon cu iaurtul, adaugati un varf de cutit de curry si putin otet si condimentati cu sare si piper. Bateti-le cu putin ulei de masline. Taiati rosiile in bucati mici si tocati patrunjelul. Taiati salata in fasii subtiri. Amestecati scoicile cu sosul de iaurt intr-un bol, adaugati patrunjelul si rosiile taiate. Umpleti dovleceii cu aceasta compozitie, adaugati dovleceilor putin piper, aranjati salata taiata in jurul acestora si garnisiti-i. Se servesc pe o farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...