sâmbătă, 23 martie 2013

Legume a la greque

Portii: 4
Timp de gatire: 20 de minute
Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente:

4 morcovi mici
4 napi mici
8 bucati de ceapa congelata
2 dovlecei mici
1 bulb de marar
4 anghinare mici
4 catei de usturoi
1 lingura de otet de vin alb
5 linguri de vin alb
3 pahare de supa de pasare
15 seminte de coriandru
1/2 legatura de coriandruc proaspat
ulei de masline
sare macinata si piper negru
sare fina si cristale de sare de Guerande

Mod de preparare:

Curatati si spalati morcovii, napii si cepele. Spalati si taiati in bucati dovleceii, indepartati exteriorul bulbului de marar, apoi taiati-l in opt bucati. Curatati anghinarele, lasand o portiune mica din tulpina si 2/3 din frunze, pornind din mijloc.
Intr-un vas adaugati ulei de masline si inabusiti toate legumele in ulei impreuna cu cateii de usturoi. Adaugati sare si piper, apoi vinul alb si lasati continutul sa scada la 2/3. Apoi turnati otetul de vin alb si adaugati supa fierbinte de pasare. In final, adaugati semintele de coriandru. Lasati sa fiarba cu vasul acoperit pana cand legumele se inmoaie. In acest timp indepartati tulpina de la coriandrul proaspat si taiati marunt frunzele.
Serviti preparatul caldut sau rece in boluri adanci, asezonat cu supa de pasare sau cu un firisor de ulei de masline, presarati coriandrul taiat marunt peste aceta si adaugati un praf de piper macinat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...