2 kg. peste
1 pahar ulei
2-3 cepe
usturoi
½ kg rosii
sare, piper
otet, faina, boia, foi de dafin, ienibahar
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala, se taie
bucati si se lasa sa stea ½ ora cu sare. Se zvinta intr-o cirpa curata, se
tavaleste prin faina amestecata cu boia de ardei si se prajeste in ulei
incins. Se rade ceapa, se amesteca cu faina si sare, 1-2 capatini de usturoi
taiat felii, bulion sau rosii, se toarna deasupra ulei rece si se inabusa, fara
sa se prajeasca, picurind din cand in cand otet.
Se potriveste de acru,
adaugindu-se apa necesara, piperul, foile de dafin, ienibaharul si se lasa sa
fiarba bine. Dupa ce a fiert, se adauga bucatile de peste prajit, lasandu-se sa
mai clocoteasca.
Se serveste rece cu felii de lamiie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu