joi, 28 martie 2013

MARINATA DE CRAP

Ingrediente:

2 kg. peste
1 pahar ulei
2-3 cepe
usturoi
½ kg rosii
sare, piper
otet, faina, boia, foi de dafin, ienibahar

Mod de preparare:

Se curata pestele, se spala, se taie bucati si se lasa sa stea ½ ora cu sare. Se zvinta intr-o cirpa curata, se tavaleste prin faina amestecata cu boia de ardei si se prajeste in ulei incins. Se rade ceapa, se amesteca cu faina si sare, 1-2 capatini de usturoi taiat felii, bulion sau rosii, se toarna deasupra ulei rece si se inabusa, fara sa se prajeasca, picurind din cand in cand otet.
Se potriveste de acru, adaugindu-se apa necesara, piperul, foile de dafin, ienibaharul si se lasa sa fiarba bine. Dupa ce a fiert, se adauga bucatile de peste prajit, lasandu-se sa mai clocoteasca.
Se serveste rece cu felii de lamiie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...