duminică, 31 martie 2013

Oua umplute cu bacon si sos balsamic

Ingrediente:
 
12 oua
4 felii de bacon
½ ceasca de maioneza
¼ ceasca de ceapa rosie tocata
2 lingurite de zahar alb
½ lingurita de otet balsamic
¼ lingurita de sare cu aroma de telina
¼ lingurita de piper negru proaspat macinat
¼ ceasca de patrunjel

 Mod de preparare:

Puneti ouale intr-o oala mare, intr-un singur strat si umpleti cu apa astfel incat sa acopere 2-3 cm ouale. Acoperiti oala si fierbeti apa, dupa ce fierbe indepartati imediat de pe foc si lasati ouale in apa fiarta pentru 15 minute. Scurgeti de apa. Raciti ouale in apa rece, in chiuveta. Decojiti si taiati in jumatati, pe lungime. Separati albusurile de galbenusuri, punand galbenusurile intr-un bol; aranjati albusurile pe un platou.
Puneti baconul intr-o tigaie mare si adanca si prajiti la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, intorcand bucatile ocazional, pana ce se rumenesc. Puneti baconul pe servetele pentru a il curge de grasime si taiati in bucatele mici.
Pasati galbenusurile cu o furculita. Adaugati baconul, maioneza, ceapa, zaharul, otetul balsamic, sarea aromata si piperul. Amestecati pana ce se mixeaza bine ingredientele. Puneti amestecul in albusurile de ou. Decorati cu patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...