3 pastravi
4 rosii mari decojite
3 ardei iuti bulgaresti
zeama de la 2
lamai
sare
piper alb
delikat
ulei aproximativ 200 ml
feliute de
slanina
cate un catel de usturoi ptr. fiecare pastrav
gogosar
crengute de
rozmarin prospat
Mod de preparare:
Tinem pastravii cca.2 ore la rece in urmatoarea compozitie:
Rosiile le
decojim si le taiem cubulete marunte. Ardeii iuti se taie felii.Rosiile si
ardeii se pun in 200 ml ulei la care se adauga 1 lingura mare de sare si 1 lingura
de delikat. Tot aici taiem un gogosar cubulete marunt, stoarcem zeama de la
cele 2 lamai mai adaugam un pic de piper alb mestecam totul si asezam in
compozitia obtinuta pastravii.
Dupa cele 2 ore scoatem pestii si incepem sa-i
umplem cu compozitia in care au stat la care mai adaugam cate o felie de
slanina, o feli de gogosar, un catel de usturoi si daca aveti la indemana o
crenguta mica de rozmarin.Astfel impanat pastravul se pune pe folie de aluminiu
uns cu un pic de ulei se impacheteaza si se pune la prajit pe gratar la jar.
L-am tinut pe gratar aproximativ 15 minute pe o parte, 15 pe cealalta.
Se ia
de pe gratar se despacheteaza pastravul si se erveste cu un mujdei de usturoi
pregatit in felul urmator: 3-4 catei de usturoi zrobiti se freaca cu o
lingurita sare la care se adauga treptat un pic de ulei pana se ingroase un pic
ca o maioneza, apoi adaugam un pic de boia, si
peste se pune smantana ,se mai storce in el zeama de lamaie dupa gustul
fiecaruia. Se poate servi cu
cartofi natur .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu