2 kg peste
300 g ceapa
4 oua
150
g paine
150 g faina
200 g pesmet
50 g usturoi
250 ml uiei
100 ml vin alb
1 legatura marar
sare, piper macinat, dupa gust.
Mod de preparare:
Pestele se curata, se decapiteaza, se
eviscereaza, se spala, se fileteaza (dezoseaza) si se taie in bucati. Ceapa se
curata, se spala, se taie felii, apoi se inabusa in 100 ml ulei si 100
ml supa de peste. Se raceste si se amesteca cu bucatile de peste si painea
inmuiata in 100 ml vin si supa de peste, apoi stoarsa.
Se trec
componentele prin masina de tocat carne cu sita fina. In pasta obtinuta se
adauga 2 oua batute spuma, piperul, usturoiul curatat si pisat, mararul curatat,
spalat si taiat marunt, sare. Se amesteca bine componentele pana se
omogenizeaza.
Din compozitia rezultata se modeleaza pirjoale de marimea unui ou,
care se trec prin faina, oua batute spuma, pesmet si se prajesc in ulei
infierbintat.
Se servesc cate una sau doua la portie, cu diferite garnituri
de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu