sâmbătă, 30 martie 2013

Porc chinezesc si salata cu susan

Ingrediente:
 
4 catei de usturoi, zdrobiti
3 cm radacina de ghimbir, ras
2 linguri sos de soia
3 linguri sherry
1 anason stelat
1 lingurita praf de Chinese five-spice
1 baton de scortisoara
2 linguri zahar brun
300 ml apa
500 gr muschiulet de porc, taiat cubulete

Pentru salata si sos
150 gr mix de salate
1 legatura de ceapa verde, tocata
ulei de masline cu aroma de lamaie
3 linguri amidon alimentar, dizolvat in 200 ml apa rece
40 gr seminte de susan, usor prajite


Mod de preparare:


Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca celelalte condimenete cu apa si toarna acest mix peste carne de porc.Acopera vasul si da totul la copt 2 ore.
Dupa 2 ore, scoate vasul din cuptor, scoate bucatile de carne si toarna sosul intr-o cratita.Pune sosul la fiert intr-o cratita. Adauga amestecand continuu amidonul dizolvat in apa apoi lasa sosul sa fiarba pana cand se ingroasa usor.
Adauga carnea si 20 gr seminte de susan, amesteca si mai lasa sa fiarba 3-4 minute.
Intr-un bol, amesteca salata cu ceapa verde, stropeste- o cu ulei de masline cu aroma de lamaie, dupa gust apoi presara-o cu 20 gr seminte de susan.
Serveste carnea de porc cu sos si salata cu susan.
Autor: Laura Dachman @Laura cuisine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...