25 fileuri de ansoa
Castraveti in otet 0,400kg
Somon afumat 0,300kg
Ulei de masline 0.075 L
Otet alb 0,075 L
1 lingura mustar
Piper alb,dupa gust
1/2 ceasca de supa de peste{1 cub de
supa de peste din comert,dizolvat in apa calduta}
1 lamaie
Rosii proaspete 0,500kg
1 salata verde
Fileurile de ansoa daca sunt foarte sarate
se pun in apa calda la desarat, pentru 20 de minute. Daca sunt in ulei se pun la
scurs. Castravetii in otet,de preferinta cei
mai mici pt. ca sunt mai dulci,se spala sau se pun in apa rece, 20 de min. daca
sunt foarte acri. Somonul afumat se taie in fasii. Daca nu aveti supa de peste,cumparati
din comert un cub de supa de peste sau un produs asemanator,si dizolvati in apa
calduta astfel incat sa obtineti 1/2de ceasca de supa. Rosiile se spala si se taie cuburi
medii. Salata verde se spala sub jet de apa, frunza cu frunza.
Fileurile de ansoa se zdrobesc si se
freaca cu cateva picaturi de suc de lamaie si cu putin ulei de masline ca sa
obtinem o pasta. Fileul de somon se amesteca cu rosiile
taiate,salata verde rupta cu mana sau taiata mare si castravetii in otet taiati
felii. Din ulei,otet,mustar,piper si supa de
peste,se face un dresing,mixand f. bine. Pe un platou sau farfurie se pune
pasta de ansoa la mijloc,in jur se asaza celelalte ingredienta amestecate. Se
stropesc in momentul servirii cu dresingul.Decorati cu
lamaie.Somonul,ansoa si supa de peste sunt destul de sarate,dar daca aveti
nevoie mai puteti adauga sare. Serviti rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu