duminică, 31 martie 2013

Salata de iarna

Ingrediente:

4 kg varza
2 kg gogosari
1 kg castraveti
1 kg ceapa
1 kg gogonele
1 kg morcovi
1l otet
250 gr zahar
100 gr boabe mustar
10 gr piper, foi de dafin, sare

Mod de preparare:

Zarzavaturile se curata, se spala si se lasa la zvantat. Se taie varza feliute, iar gogosarii, gogonele, ceapa, morcovii, castravetii in rondele cat mai subtiri. Cele de ceapa se desfac in inele, castravetii nu se curata.
Gogosarii se aleg bine de seminte si fibrele iuti din interior. Se sareaza totul si se lasa pana a 2 zii. Se scurg de zeama dar nu se storc, se amesteca cu otetul, zaharul si restul condimentelor. Se pun in borcane, se leaga cu celofan. Dupa 60 zile se pot consuma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...